Vezi rezultatele comisiei care a anchetat cazul bebeluşului mort la câteva ore după naştere!

maternitatea-BotosaniAncheta internă la Maternitatea Botoşani după ce un nou-născut a murit la 31 de ore de la naştere a stabilit că medicii nu se fac vinovați în acest caz. Potrivit datelor prezentate de medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, bebelușul a luat infecția din burta mamei. El spune că infecția cu streptococ Beta Hemolitic la nou născuți are o evoluție rapidă și severă. Rezultatele au fost comunicate, marți, și familiei.

like facebookCazul decesului a fost bronhopneumonie cu streptococ Beta Hemolitic de Grup B. Starea generală a nou-născutului s-a deteriorat la patru ore după naștere, motiv pentru care s-a impus transferul pe Secția Terapie Intensivă Nou-Născuți. Imediat după transfer s-au recoltat probe pentru examenul bacteorologic, agentul infecțios fiind pus în evidență la 28 de ore de la recoltare în exudatul faringian și în secreția din conduct auditiv extern. S-a început antibiotico terapia imediat, iar antibioticele din schema de tratament au fost cele corecte. Datele din literatură spun că evoluția fulminantă poate fi doar din cauză intra-uterină, nu din spital”, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.

El spune că dacă bebelușul ar fi contactat infecția din spital, aceasta s-ar fi manifestat după 48 de ore-până la șapte zile.

Potrivit comisiei care a anchetat cazul, decesul bebelușului a survenit la 31 de ore de la naștere, iar examenul anatomo-patologic macroscopic și microscopic a confirmat diagnosticul de bronho-pneumonie acută congenitală cu posibile leziuni inflamatorii cerebrale.

Dosarul cu concluziile anchetei de la Botoșani va fi trimis pentru un punct de vedere către trei medici din cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Iași, care vor da verdictul final în acest caz.

Cei trei medici de la Iași vor da verdictul: dacă a fost culpă medicală sau nu”, a mai spus Bercea.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *