Lider de sindicat: Nu înțeleg de ce atâta grabă în organizarea concursului pentru directorii de școli

profesori cancelarieOrganizarea concursului pentru directorii de școli a iscat păreri pro și contra în rândul profesorilor botoșăneni. Liderul Sindicatului Învățământului Preuniversitar, Iuliana Nacu, a declarat că există o grabă în organizarea acestui concurs, deși s-au contestat unele prevederi din Metodologia de organizarea a concursului. Asta după ce, săptămâna trecută, fostul inspector general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean, Daniel Botezatu, a spus că acest concurs este cel mai transparent și mai corect de după Revoluție.

like facebookExist o prevedere care împiedică persoanele care nu se prezintă la concurs și care au fost cu delegație să mai fie numiți pe funcție. Este unicul examen național la care nu este permisă nicio contestație. La proba scrisă poate să aibă greșeli baremul, poate să fie o întrebare pusă în mod greșit, cum să nu poți contesta? Mai sunt niște situații discriminatorii vizavi de soț și soție care lucrează în sistem, ceea ce nu este normal. Părerile noastre au fost trimise ministerului”, a menționat Iuliana Nacu.

Ea spune că toate examenele au avut calendare de desfășurare aprobate prin ordin de ministru, în timp ce acest concurs nu are. Liderul SIP a afirmat că toate nemulțumirile vizavi de organizarea acestui concurs au fost transmise Ministerului Educației.

Nu înțelegem de ce atâta grabă. Faptul că se grăbește într-un ritm extrem de alert și nu se poate amâna măcar cu o lună pentru a dezbate și a vedea care sunt deficiențele acestei metodologii, îmi pun niște semne de întrebare care nu sunt tocmai favorabile”, a adăugat Nacu.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *