Probleme cu sistemele de încălzire în școlile din Botoșani: Centrale termice neverificate și sobe necurățate

incendiu pompier la sobaUn control făcut în unitățile de învățământ din județul Botoșani, încălzite cu centrale termice pe gaz, dar și la sobe a scos la iveală nereguli majore. Potrivit unei situații prezentate de Instituția Prefectului, în controlul efectuat de dinaintea începerii noului an școlar au fost identificate un număr de 11 școli având centrale termice fără verificare a instalației și fără verificare a sistemelor de încălzire.

like facebookDe asemenea, s-a constatat că la nivelul județului există unități de învățământ având încălzirea asigurată cu sobe necorespunzătoare din punct de vedere funcțional, respectiv în cinci unități de învățământ s-au depistat teracote sparte sau nefixate corespunzător, în alte zece școli s-au găsit portițe defecte, în timp ce la 11 școli s-au depistat sobe necurățate, cu risc de intoxicații cu monoxid de carbon.

Comisiile de control, constituite prin ordin al prefectului, au mai identificat 11 unități de învățământ având mijloace de stingere neverificate și alte 19 având planuri de intervenție în caz de incendiu neavizate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *