Un medic a fost prins beat criţă la serviciu şi a fost dat afară. A spus că nu ştia că nu trebuie să bea la muncă şi a ajuns să fie reangajat de judecători

medicUn medic ce a fost prins beat criţă la serviciu şi a fost dat afară de conducerea Spitalului Judeţean Mavromati a ajuns să câştige în instanţă repunerea pe funcţie şi mai mult decât atât plata salariiilor şi a concediului de care a trebuit să beneficieze cât timp nu a avut serviciu.

Constantin Tudora ce activa în cadrul Secţiei de Obstetrică şi Ginecologie, la Centrul de Sănătate a Reproducerii și Planificare Familială, a fost prins, la sfârşitul lunii martie anul trecut, beat la serviciu şi mai mult decât atât i-a adus jigniri unei colege medic.

După ce i s-au recoltat probe biologice s-a constat că acesta avea o alcoolemie de 2,5 la mie. A fost băgat în comisia de disciplină şi i s-a desfăcut contractul de muncă invocându-se prevederi din contractul individual de muncă şi regulamentul intern. Culmea este că în cadrul comisiei de disciplină medicul a recunoscut că a băut însă a invocat faptul că nu i s-a adus la cunoştinţă faptul că nu avea voie să consume alcool la serviciu sau să se prezinte în stare de ebrietate.

Medicul a contestat decizia şi a reuşit să câştige, în primă instanţă, însă decizia este executorie. Conform instanţei comisia de disciplină care l-a judecat era în măsură să judece doar abaterile referitoare la actul medical şi nicidecum raporturile dintre angajat şi angajator.

„De exemplu lipsa de la serviciu a unui medic nu poate fi cercetată de către Comisia de disciplină de pe lângă Colegiul Medicilor pentru că nu ține de exercitarea profesiei ci ține de disciplina muncii și de modul de reglementare a raporturilor de muncă , acte ce aparțin numai angajatorului și nu Colegiului Medicilor”, se arată în motivarea instanţei.

Medicul a fost reîncadrat şi a primit salariile restante, de peste 30.000 de lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *