Obiecții la metodologia privind concursul pentru directorii de școli. Care sunt nemulțumirile

directori scoliSindicatele din învățământul local au contestat unele prevederi din Metodologia de organizarea a concursului pentru directorii de școli. Liderul Sindicatului Învățământului Preuniversitar Botoșani, Iuliana Nacu, susține că prin noua metodologie se restricționează vârsta până la care se poate da concurs.

like facebookCei care îndeplinesc vârsta de pensionare în anul în curs nu pot să se prezinte la concurs, deși ar putea avea trei ani de prelungire. Oricum este o discriminare pe problemă de vârstă. De asemenea, există o altă prevedere care spune că nu pot fi numiți în funcțiile rămase vacante persoanele care până la organizarea concursului au ocupat funcții de director, director adjunct cu delegație și care nu participă la concurs sau persoanele care s-au prezentat dar nu l-au promovat. Problema este că pot exista o grămadă de cazuri de forță majoră, probleme medicale, în familie, pentru care un director în funcție nu se poate prezenta la concurs. Dacă nu se ocupă locul, nu poate fi numit cu delegație în continuare. E discriminare”, a spus Iuliana Nacu.

Sindicatele din învățământ au solicitat Ministerului Educației completarea condițiilor de participare la concursul pentru directori, fie eliminarea paragrafelor respective.

Ministerul Educației a anunțat că concursul pentru ocuparea posturilor de directori în şcoli va fi organizat în luna octombrie şi va fi monitorizat de observatori de la Ministerul Educaţiei

like facebook

Concursul se va desfăşura începând cu 12 octombrie – data probei scrise organizată la nivel naţional. Proba de evaluare a CV-ului şi interviul vor avea loc în perioada 13 octombrie-11 noiembrie.

 

2 thoughts on “Obiecții la metodologia privind concursul pentru directorii de școli. Care sunt nemulțumirile

  1. Sindicatele tin partea directorilor care, practic, sunt in tabara adversa ? De ce nu se „agita” pentru corectarea problemelor legate, de exemplu, de gradatiile de merit pentru care metodologia nu este corecta, avantajand numai pe unii care si sunt, de altfel, „abonati” la acestea fara sa le merite cu adevarat ! Ia sa vedem daca dna Nacu are un raspuns la aceasta intrebare, raspuns care sa fie direct si explicit nu „pe dupa copaci” !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *