Depozitul de la Stăuceni se deschide pe 1 septembrie. Ce se întâmplă cu spațiile temporare de stocare a deșeurilor din Botoșani și Darabani!

groapa ecologica de gunoi de la Stauceni- BotosaniAgenția pentru Protecția Mediului Botoșani a fost notificată, de către operatorul Diasil Service SRL Suceava că, în data de 1 sepembrie 2016, începe operarea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor din comuna Stăuceni.

like facebookAcest fapt presupune, susțin reprezentanții APM Botoașni, acceptarea la depozitare a deșeurilor municipale pe depozitul conform Stăuceni – pentru eliminarea deșeurilor municipale nevalorificabile,  acceptarea la stația de sortare a deșeurilor colectate selectiv – pentru fracțiile uscate, valorificabile ale deșeurilor municipale, acceptarea deșeurilor voluminoase la platforma de uitilitate publică: DEEE, deșeuri de mobilier, îmbrăcăminte, deșeuri de la instalații sanitare, etc.

Fluxurile actuale ale deșeurilor muncipale colectate de operatorii de salubrizare existenți în județ vor fi adaptate la noul sistem de gestionare a deșeurilor.

Spațiile temporare de stocare a deșeurilor din municipiul Botoșani și orașul Darabani nu mai sunt autorizate să funcționeze începând cu data de 1 septembrie 2016, deșeurile existente pe aceste platforme trebuind relocate.

,,Ne bucurăm să putem anunța cetățenii, administrațiile publice locale, operatorii specializați din județ, că, începând de mâine, activitatea de colectare și depozitare a deșeurilor în județul nostru se va alinia normelor europene în domeniu. Este o etapă importantă care  va conduce la o salubrizare corespunzătoare a localităților din județul nostru, benefică atât pentru populație cât și pentru mediul înconjurător”,  a declarat directorul executiv APM Botosani, Eugen Mateciuc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *