O femeie din Botoşani a primit un rinichi după doi ani de aşteptare

medici operatie spital 2La sfâşritul săptămânii trecute, la Spitalul „Dr. C.I. Parhon”, a fost efectuat cel de-al 21-lea transplant de rinichi, pentru o femeie de 30 de ani din judeţul Botoşani, care era în evidenţele unităţii medicale şi pe lista de aşteptare de aproximativ doi ani. Aceasta era o pacientă cronică, cunoscută cu nefropatie glomerulară, afecţiune imunologică care îi afecta funcţia renală.
„Suntem recunoscători familiei donatorului pentru gestul pe care l-au făcut, deoarece au schimbat enorm viaţa acestui pacient”, a precizat dr. Ionuţ Nistor, medic specialist nefrolog şi purtător de cuvânt al unităţii medicale. Donatorul a fost o femeie de 36 de ani din Suceava care suferise un anevrism cerebral rupt, şi de la care s-a prelevat şi celălalt rinichi, dar şi corneele care au ajuns la Spitalul „Sf. Spiridon”, unde urmează să fie transplantate.
like facebook„Prelevarea s-a făcut la Suceava, s-au prelevat rinichii şi corneele, un rinichi a ajuns la Iaşi, iar celălalt la Bucureşti. Corneele au ajuns Spitalul Sf. Spiridon”, a precizat dr. Raluca Neagu-Movilă, coordonatorul Centrului Regional de Transplant. De asemenea, reprezentanţii Spitalului „Parhon” susţin că îşi doresc ca în perioada următoare, ambii rinichi prelevaţi să rămână în Iaşi.

„Vrem să facem un pas mai departe, să se facă ambele transplanturi la Iaşi, deoarece avem atât capacitatea necesară, cât şi un număr mare de pacienţi pe lista de aşteptare şi este păcat ca atunci când se face o prelevare din zona noastră să nu îi putem transplanta pe amândoi”, a completat dr. Ionuţ Nistor.

Sursa: ZiaruldeIaşi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *