Marțea neagră: Nu ați învățat nimic!

Dumitru Toni MonacuOm cu frica lui Dumnezeu, când am citit în presă lista aspiranților la pufoasele fotolii parlamentare, mi-am făcut trei cruci mari. Una pentru PSD și două pentru PNL! Cum să nu te crucești când jumătate din cei care sunt capabili să lingă orice clanță sau .. altceva pentru a ajunge în forul legislativ nu au făcut nimic remarcabil în viață, singura lor chemare fiind curva de politică. Până la urmă însă, vorba ciobanului piperean, ”e prost cel care dă nu cel care cere”, deci oamenii aceștia nu au nicio vină, ei făcând ceea ce știu cel mai bine: să se dea după curent și să nu facă ceva contra vântului.

like facebookVina aparține celor care sunt gata-gata să fixeze pe liste oameni fără cariere, cu reputație dubioasă, cu studii făcute la apelul de seară, agramați, penali, farisei sau  ”sugători” de … buget! Când spun vină sunt extrem de  indulgent și, bineînțeles,  deloc licențios în limbaj! Mă miră faptul că, din zecile de mii de membri, cele două partide mari nu au depistat niște oameni serioși, apreciați în profesiile lor, respectați de comunitate. Că nu trebuie să fie (și nici nu sunt, de altfel) genii, parlamentarii! Ei trebuie să fie oameni obișnuiți care să gândească legi normale și obișnuite, care să ne aducă și pe noi, românii, un pic mai aproape de normalitate iar prima lege cu care ar trebui forul legislativ să-și înceapă treaba ar fi legea electorală. Pentru întocmirea ei cu cap şi coadă, coerentă, fără discriminări (de ce consilierii îşi pierd mandatul dacă migrează şi parlamentarii nu, de ce președintele e ales în două tururi și primarii nu, de ce sunt peste 500 de parlamentari și nu 300 cum a cerut poporul, de ce nu se limitează numărul mandatelor oricărui ales la două, etc. ) nu trebuie să fii nici Einstein, nici Goethe, nici Bill Gates! Repet, trebuie oameni normali care să facă legi normale. De asemenea oameni avem nevoie în Parlament nu de sforari, șmecheri, fufe sau tufe! Omul de rând nu mai vrea așa ceva.

USB-ul  fostului olimpic internațional la matematică, Nicușor Dan, a devenit la ”locale” supapa prin care bucureștenii și-au refulat oful și necazul pe actuala clasă politică reprezentată din ce în ce mai subțire de PSD și PNL. De ce subțire? Pentru că la o prezență la urne de peste 80 la sută, cele două partide monopoliste ar avea șanse reale să formeze împreună … Opoziția! Din păcate, extiderea mișcării în țară se face anevoios și aproape sigur proiectul USR nu va sparge munții la alegerile generale, această sarcină ingrată dar necesară rămânând în continuare tot pe  … ”umerii” străzii. Revenind la calitatea solicitanților de … azil de lux la Casa Poporului, o singură concluzie  se desprinde: nu ați învățat nimic din  frământările străzii, domnilor politruci-șefi!

de Toni Monacu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *