Scandal la repararea unei biserici. Preotul a primit daune morale

sfintire Biserica Nasterea Domnului- Trestiana - Dorohoi- Botosani
Imagini de la sfinţirea Bisericii Naşterea Domnului Trestiana
Foto: Doxologia.ro

Reabilitarea unei biserici din judeţul Botoşani s-a lăsat cu scandal între preotul paroh şi patronul unei firme de construcţii care se angajase să execute o lucrare.

Preotul Petru Chichioacă, de la Biserica Naşterea Maicii Domnului din cartierul Trestiana, oraşul Dorohoi a vrut să sfinţească biserica în toamna anului 2014. Cu un an înainte a vorbit cu o reprezentanţii unei firme de construcţii să repare catapeteasma. A dat un avans şi ulterior nu a mai putut da de patron, Cristinel Foşalău. La începutul anului 2015, cei doi s-au întâlnit şi au încheiat un nou contract, preotul virând din nou sume cu titlu de avans.

Ulterior, constructorul a refuzat să îi mai răspundă la telefon preotului. Acesta a ajuns în situaţia de a fi bănuit de enoriaşi că a folosit banii colectaţi în alte scopuri, cum ar fi construcţia unei case private.

În plus, preotul Chichioacă s-a făcut de râs în faţa superiorilor săi, pentru că a amânat succesiv sfinţirea bisericii. Din acest motiv, ela deschis un proces şi a solicitat daune morale de la constructor.

like facebook„În decursul acestei perioade, reclamantul arată că a fost nevoit să ofere explicații atât enoriașilor, cât și superiorilor acestuia, mai ales că banii folosiți pentru construirea catapetesmei proveneau din contribuția enoriașilor. De asemenea, a trebuit să amâne resfințirea bisericii care era stabilită pentru luna octombrie 2014 iar în acest sens a fost nevoit să solicite superiorilor acestuia acordarea unor păsuiri. În acest context, reclamantul menționează că a fost acuzat de către enoriași că ar fi rulat banii dați pentru catapeteasmă pentru a-și construi o locuință proprie, mai ales că în perioada respectivă  a început lucrările la locuința personală”, se arată în documentele instanţei.

Acesta a fost nevoit să termine lucrarea singur, iar instanţa i-a admis cererea şi i-a acordat 6.000 de lei daune morale. Sentinţa a rămas definitivă.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *