Cătălina Lupașcu: Cred că se dorește arondarea unei instituții de învățământ la Liceul ”Elie Radu” pentru a menține un post de director

daniel botezatu catalina lupascu clSoarta Liceului Tehnologic ”Elie Radu” a fost dezbătută, miercuri, de consilierii locali. Asta după ce cadrele didactice ale acestei unități de învățământ au solicitat Consiliului Local printr-un memoriu găsirea unor soluții care să salveze unitatea de la închidere.

Consilierul local Cătălina Lupașcu a declarat că este imposibil să fie mutată o altă instituție de învățământ la Liceul ”Elie Radu” și spune că această unitate de învățământ ar trebui să devină structură la o altă instituție de învățământ, cu același profil.

like facebookCred că se dorește arondarea unei instituții de învățământ pentru a menține un post de director. La ora actuală, instituția respectivă, din păcate, nu mai reușește să realizeze clasele și ocupă un spațiu foarte mare, spațiu care nu poate fi asigurat prin ceea ce înseamnă cheltuielile pe elev”, a spus Cătălina Lupașcu, care a acuzat absența directorului liceului de la ședință de Consiliu Local.

Dânsa trebuia să fie astăzi aici, pentru a se exprima și a ne spune exact ce dorește: dorește un post de director sau să salveze o instituție de învățământ. Cadrele didactice de acolo împreună cu conducerea acestei instituții puteau să-și autorizeze alte profile, astfel încât să poată școlariza cât mai mulți elevi. Acest lucru nu s-a întâmplat, și atunci am ajuns în această situațe”, a adăugat consilierul local.

La rândul său, fostul inspector general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean, consilierul local Daniel Botezatu, a declarat că liceul respectiv a ajuns în această situație datorită managementului defectuos din ultimii ani.

Ceea ce se întâmplă la Elie Radu este un management defectuos, nu neapărat din partea actualei conduceri, cât și din partea fostei echipe. În urmă cu zece ani, la Elie Radu erau peste 1200 elevi. Acolo nu sunt condiții optime. Mergeți iarna în sălile de clasă să vedeți că este frig, internatul nu asigură condiții bune. Așa cum văd eu lucrurile, cu părere de rău, cred că această instituție de învățământ merge spre disoluție”, a menționat Botezatu, care a precizat că nu Consiliul Local trebuie să ia o decizie în privința viitorului acestui liceu, ci Inspectoratul Școlar.  El a sugerat ca liceul să fie arondat la Liceul ”Dimitrie Negreanu” sau să se realizeze un consorțiu școlar, unde să fie arondate una sau două unități de învățământ, astfel ca profesorii să nu își piardă posturile.

Consilierii locali, împreună cu primarul Cătălin Flutur, au decis ca problema acestui liceu să fie tranșată cu reprezentanții Inspectoratului Școlar, după care să se ia o decizie.

 

 

 

One thought on “Cătălina Lupașcu: Cred că se dorește arondarea unei instituții de învățământ la Liceul ”Elie Radu” pentru a menține un post de director

  1. CU ASA PUTINI ELEVI NU SE VEDE NECESAR UN LICEU, POT FI ARONDATI LA ALT LICEU SI SPATIUL SI ASA EXCEDENTAR SA FIE UTILIZAT DE ALTA INSTITUTIE SCOLARA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *