Evaziune fiscală! Doi bărbaţi din Botoşani sunt cercetaţi de poliţişti

control politie lemnDoi bărbaţi din Botoşani sunt anchetaţi de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani sub suspiciunea de evaziune fiscală. Oamenii legii, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcţiei Silvice Botoşani, au efectuat, marţi, verificări la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din comuna Vlădeni, judeţul Botoşani.

În urma controlului, poliţiştii au găsit aproximativ 37 mc material lemnos –   buşteni neprelucraţi şi cherestea – de diferite esenţe şi sortimente.

like facebookCantitatea de material lemnos era însoţită de documente legale de provenienţă şi depozitare în locul respectiv, însă nu s-a regăsit înregistrată în evidenţa contabilă a societăţii, fiind destinată comercializării.

Întrucât, din cercetări au rezultat indicii de sustragere de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile şi omisiunea înregistrării în evidenţa contabilă a societăţii a operaţiunilor comerciale efectuate şi a veniturilor realizate, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Bănuiţi de comiterea acesteia sunt B. L. de 45 de ani şi A. B. de 45 de ani, ambii din municipiul Botoşani, reprezentanţi legali ai societăţii respective.

Întreaga cantitate de material lemnos, evaluată la aproximativ 14.500 de lei, a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *