Tranzacție de 3.000.000 de euro. Un om de afaceri din Botoșani a cedat o parte din business unei companii elvețiene

bogat cu bani multiUn om de afaceri din Botoșani a renunțat la o parte din business în schimbul a aproape trei milioane de euro. Este vorba despre patronul firmei Cereal Bac SRL, care a vândut, recent, silozurile de cereale pe care le deținea în comuna Vlădeni din județul Iași.

Culiță Barabaș a vândut afacerea puternicului concern elvețian Ameropa Grains SA, care desfășoare activități complexe în domeniul agricol din România.

Potrivit unor surse neoficiale, elvețienii ar fi fost puternic atrași nu de afacerea însăși, cât mai ales de infrastructura de care aceasta dispunea. Silozurile de 20.000 de tone de cereale de la Iași dispun de cale ferată privată, care a aparținut firmei botoșănene.

Cereal Bac, care a avut în 2015 o cifră de afaceri de 43,4 milioane de lei și un profit net de 660.000 de lei, mai deține silozuri de cereale, de 25.000 de tone, în comuna Avrămeni din județul Botoșani.

like facebookAmeropa Grains S.A. România este parte a Grupului de companii Ameropa Elveţia. Aceasta din urmă deţine în România, atât combinatul de îngrăşăminte azotoase Azomureş (www.azomures.com), cât şi Chimpex (www.chimpex.ro), unul dintre cei mai mari operatori din Portul Constanţa.

Ameropa este prezentă în 30 de ţări şi are o expunere globală în pieţele tradiţionale pe cinci continente (www.ameropa.com).

Ameropa Grains S.A. Constanţa vinde peste 200000 tone de fertilizant, seminţe şi pesticide, gestionând peste 2 milioane de tone de cereale pe an.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *