Sute de basarabeni vizitează municipiului Botoșani

botosani vazut de susDouă grupuri de câte 50 de basarabeni vor ajunge vineri, la Botoșani, unde primarul municipiului, Cătălin Mugurel Flutur, le va adresa un mesaj de bun venit, în fața Mănăstirii Zosin.

like facebookBasarabenii vor fi prezenți în Botoșani în perioada 29-31 iulie. Această vizită este parte a programului național de înfrățire a românilor de pe ambele maluri ale Prutului. Programul ”Cunoaște-ți Țara” este organizat de Platforma Unionistă Acțiunea 2012.

Suntem încântați de numărul mare de doritori din rândurile basarabenilor de a vizita România. Botoșani este o destinație căutată, de aici și faptul că s-au constituit rapid cele două grupuri care ajung pe 29 iulie în Botoșani. Prin programul <<Cunoaște-ți Țara>>ne-am propus să aducem 100.000 basarabeni acasă și sperăm să atingem această cifră, pentru ca până în 2018 să se ajungă la o majoritate unionistă în rândul românilor de peste Prut și să împlinim idealul multor generații: Unirea”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Până la finalul lunii septembrie, mai multe grupuri de basarabeni vor vizita Botoșani și împrejurimile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *