FOTO! Ziua Imnului Național, marcată de politicieni și autorități locale

ziua imnului 1Ziua Imnului Naţional a fost marcată, vineri, la Botoşani, de autorități locale, politicieni, directori de deconcentrate, veterani si militari de la Garnizoana Botoșani.  Evenimentul a avut loc în Piaţa Tricolorului din Botoşani, la care au asistat câțiva zeci de trecători. După un scurt moment religios, au urmat alocuțiunile autorităților.

like facebookEvenimentul a cuprins trecerea în revistă a detaşamentului de onoare de către subprefectul Daniela Beclea, binecuvântările şi rugăciunile pentru poporul român, alocuţiunile privind simbolistica versurilor Imnului Naţional, dar şi mult-aşteptata defilare a detaşamentului de onoare.

”Nu  voi face istoricul acestui însemn naţional, parte a identităţii neamului şi statului român. Însă vreau să vă readuc aminte cât de important este acesta pentru noi. Intonăm imnul la începutul orelor de curs, la debutul întâlnirilor  oficiale, dar şi atunci când mesagerii sportului românesc participă la competiţiiinternaţionale, sau când soldaţiinoştri se alătură trupelor aliate pe diverse teatre de operaţiuni. Ne insoteşte, aşadar, în momente de bucurie, dar şi atunci când se iau decizii importante pentru viaţa de zi cu zi a noastră, a tuturor”. a declarat subprefectul Daniela Beclea.

Au mai ținut alocuțiuni primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, dar și președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *