Limuzina de lux a unui om de afaceri scoasă la vânzare de fisc

2006 Mercedes-Benz S-ClassFiscul a scos la vânzare limuzina a unui afacerist botoşănean după ce a adunat datorii la stat. Serviciul Executări Silite Cazuri Speciale din cadrul Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Iaşi a anunţat că va organiza o licitaţie publică pe data de 18 august, ora 13.00, la sediul de pe strada Anastasie Panu, pentru valorificarea unui autoturism Mercedes Benz, aparţinând familiei lui Dumitru Amişculesei, care s-a mai aflat sub sechestrul Direcţiei Vamale.

Persoana executată este unul din fiii lui Amişculesei, Andrei, condamnat cu suspendare în acelaşi dosar de evaziune fiscală, chiar dacă acesta nu figurează pe lista datornicilor la bugetul general de stat. Potrivit anunţului de licitaţie, autoturismul Mercedes Benz 221, fabricat în 2006, are o capacitate cilindrică de 2987 cmc, funcţionează pe motorină şi are parcurşi circa 130.000 de kilometri.

like facebookPreţul de pornire a licitaţiei a fost stabilit la 72.240 lei fără TVA, drept de gaj asupra bunului mobil având Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani. Din informaţiile oferite de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Dumitru Amişculesei are datorii totale la bugetul de stat în cuantum de circa 130.000 lei, din care 108.000 sunt obligaţii principale restante, iar diferenţa este dată de accesorii calculate la debitul principal ca urmare a întârzierii plăţilor. Dumitru Amişculesei este închis după, în urmă cu cinci ani, organele de anchetă au închis afacerea clandestină de îmbuteliere a băuturilor alcoolice, care funcţiona într-o carmangerie din Botoşani. Acolo s-au găsit cantităţi impresionante de băuturi, sume de bani, bijuterii şi alte bunuri, procurorii calculând un prejudiciu de aproximativ un milion de euro.

Sursa: Ziarul de Iași

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *