Modificare la Legea educației. Cum vor funcționa clasele de elevi

clasa fara elevi la BotosaniClasele de preșcolari sau de elevi pot funcționa în situații excepționale sub efectivul minim sau peste efectivul maxim, potrivit unei modificări aduse la Legea educației, fără să se țină seama de încadrarea în costul standard pe elev. Iuliana Nacu, liderul Sindicatului Învățământului Preuniversitar Botoșani, susține că unitatea de învățământ trebuie să vină doar cu o justificare în fața Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar în cazul în care se solicită acest lucru.

like facebookSituațiile aprobate de Inspectoratul Școlar Județean se comunică Ministerului Educației și autorităților locale. Practic, nu mai impune ca aceste modificări de număr de copii la clasă sau la grupă să depindă de încadrarea în număr de norme sau încadrarea în banii alocați prin costul standard pe elev. Dispare această obligativitate”, a menționat liderul SIP Botoșani.

De exemplu, în învățământul primar, într-o clasă trebuie încadrați în medie 20 de elevi, dar nu mai puțin de 12 și nu mai mult de 25. Până acum se realizau aceste clase ținând seama de încadrarea în costul standard per elev și în numărul maxim de posturi aprobat pentru învățământul preuniversitar la nivelul județului.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *