Vreme caniculară în următoarele săptămâni. Când ar putea ploua

caniculaAdministrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice și precipitațiilor în perioada 25 iulie-7 august. Potrivit meteorologilor, în Moldova, în primele zile ale intervalului de prognoză vremea se va încălzi ușor de la o zi la alta, astfel încât temperaturile medii diurne vor crește de la 31 de grade în prima zi, spre 34…35 de grade pe 28 și 29 iulie, când vremea va deveni caniculară în cursul după-amiezilor.

like facebookUlterior, regimul termic va marca o scădere și se va menține, cu mici variații, în jurul unei valori medii de 31…32 de grade. Temperaturile nocturne vor crește usor în prima săptămână de prognoză, de la 17 la 19 grade, în medie, pentru ca după data de 2 august să se mențină în jurul unei medii regionale de 18 grade. Regimul pluviometric va fi în general deficitar, iar probabilitatea pentru ploi slabe, izolate, va fi mai mare între 29 iulie și 3 august.

LA MUNTE În următoarele două săptămâni, regimul termic se va menține constant, iar valorile de temperatură vor fi apropiate de normele climatologice specifice pentru sfârșitul lunii iulie și începutul lunii august. Prin urmare, maximele diurne se vor situa, în medie, între 20 și 22 de grade, iar minimele nocturne vor avea valori medii de 12…13 grade. Instabilitatea atmosferică va fi mai pronunțată în perioada 26 – 29 iulie și 1 – 3 august, când pe arii relativ extinse vor fi averse și izolat se pot cumula cantități de apă mai însemnate. Ploi de scurtă durată, dar în general slabe cantitativ, se vor semnala la nivel local și în celelalte zile ale intervalului de anticipație.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *