Pompierii din Moldova se întrec la Botoşani

concurs pompieri voluntariPompierii din Moldova se vor întrece, în perioada  27 – 29 iulie, la Botoşani, pentru a-şi demonstra abilităţile de salvatori profesionişti, în cadrul Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă – etapa zonală.

like facebookCompetiţia este organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani şi va alinia la start loturile aparţinând Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din judeţele Suceava, Iaşi, Neamţ, Bacău şi Botoşani.

concurs pompieri voluntari 1Având ca obiectiv fundamental dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, concursul are patru probe, respectiv „scara de fereastră”, „pista cu obstacole pe 100 m”, „ştafeta 4 x 100 m” şi „realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”. Probele sunt identice cu cele ale concursurilor sportive internaţionale ale pompierilor, organizate de Comitetul Internaţional de Prevenire şi Stingere a Incendiilor (C.T.I.F.).

Şedinţa tehnică va avea loc miercuri, între orele 14.30 – 15.30, urmând ca pe 28 iulie, concurenţii să susţină „scara de fereastră” pe trenul de instrucţie a Detaşamentului de Pompieri Botoşani şi „pista cu obstacole pe 100 m” şi „ştafeta 4 x 100” pe Stadionul Municipal Botoşani. Ultima probă, „realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”, se va desfăşura pe 29 iulie, pe Stadionul Mecanex din municipiul Botoşani. Loturile care se vor clasa pe primele 11 locuri vor participa la etapa naţională a concursului, care se va desfăşura luna viitoare, la Iaşi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *