Tot mai multe mașini furate sau cu documente false, scoase la vânzare în târgul auto de la Botoșani. Avertismentul șefului de la Permise

masini- targ auto BotosaniȘeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare Auto, Dănuț Ciubotaru, atrage atenția că tot mai multe mașini furate sunt scoase la vânzare la târgurile auto.

like facebookPotrivit acestuia, lunar sunt depistate în județul Botoșani de către Registrul Auto Român și de Serviciul de Permise și Înmatriculare Auto aproximativ patru-cinci autovehicule care sunt substituite sau cu documente false.

Rugăm toți cei care cumpără autovehicule second-hand din târguri să verifice foarte bine seriile de șasiu, seriile de motor, documentele mașinii, pentru că pot fi puși în postura să cumpere un autovehicul falsificat. Sunt mulți care vând mașini la mâna a doua, le schimbă seriile de șasiu de pe o mașină furată”, a afirmat Danuț Ciubotaru.

Potrivit șefului Serviciului de Permise și Înmatriculare Auto, începând cu luna iulie, la transcrierea mașinii pe o altă persoană nu se mai percepe taxă la Serviciul Permise și Înmatriculare Auto.

Pentru toate acele vehicule care sunt deja înmatriculate în România nu se mai cere certificat de autenticitate de la Registrul Auto Român. Pentru noi este un lucru îmbucurător din două puncte de vedere: cetățenii sunt scutiți de acele drumuri la RAR, acele cozi și costuri suplimentare, pe de altă parte este o piesă în minus la noi pentru dosar, care mărește productivitatea noastră”, a menționat Ciubotaru.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *