Profesori în atenția DNA. Ar fi schimbat teza la Evaluarea Națională a fiului unui primar

evaluare test elevi bacUnul sau mai mulţi profesori implicaţi în corectarea lucrărilor la Limba Română de la Evaluarea Națională, a elevilor din județul Suceava se află în centrul unei anchete a Direcției Naționale Anticorupție. Și asta după ce fiul primarului din Salcea a fost notat cu 10 la teză, deși pe parcursul anilor de studiu a avut medii de 5-6 la această disciplină. În plus, scrisul de pe teza acestuia nu este al lui.

Un profesor a sesizat acestu lucru la DNA, știind competențele băiatului. Lucrarea la limba română de la Evaluarea Națională a fiului primarului din Salcea, Ioan Ștefan Lungu, a produs un scandal uriaș după ce la Direcția Națională Anticorupție a ajuns o sesizare potrivit căreia lucrarea ar fi fost înlocuită deoarece scrisul nu îi aparține elevului Ștefan Lungu.

Elevul a fost notat cu 10 la limba română, în condițiile în care pe parcursul anilor de studiu, la această disciplină ar fi avut medii de 6. La matematică a obținut 8,25. Cei care au corectat lucrarea sunt profesori din Botoșani. Cadrele didactice din Botoşani susţin că au pus nota corectă, însă aceasta ar fi fost modificată pe traseu.

like-facebookMedia pe cei 4 ani de studiu, la gimnaziu, a fost 7,96. La admitere a avut 8,83 și a intrat la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava, secţia Ştiinţe Sociale. Procurorii DNA sunt cei care vor face lumină în acest caz.

Deşi sunt suspiciuni că frauda s-ar fi produs la Botoşani, oficialii Inspectoratului Şcolar neagă acest lucru.

Comisia Județeană de Evaluare Națională de la Botoșani a sesizat suspiciunea de fraudă atât Comisiei Naționale, cât și organelor competente. În prezent acest caz este în cercetare și așteptăm rezultatul anchetei”, a declarat Mihaela Huncă, inspector general al IȘJ.

Ea spune că frauda nu s-a produs la Botoșani și că profesorii botoșăneni au fost cei corecți și care au sesizat organele de anchetă.

Toate lucrările de la evaluarea națională au fost imprimate cu o ștampilă unică, nu cu cea a școlii în care s-a dat examenul, iar profesorii de la Botoșani, dar și din alte județe, au avut aceeași ștampilă, astfel că înlocuirea tezei respective ar fi fost posibilă.

Fiecare părinte se bucură când copilul lui ia o notă bună. Eu sunt mulțumit. I-am plătit meditații și uite că a luat note bune. Și la matematică i-am plătit profesori ca să facă meditații”, a declarat, pentru SuceavaNews, primarul din Salcea, Ilie Lungu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *