Zeci de copii au participat la prima ediție a taberei de jurnalism de la Agafton

tabara de jurnalism la Agafton- Botosani Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Botoșani, în parteneriat cu Asociația Județeană a Jurnaliștilor Profesioniști Botoșani au organizat, în perioada 11- 17 iulie, prima ediție a Taberei naționale de jurnalism intitulată „Reporter în bermude”.

Evenimentul a avut loc în Centrul de agrement „Codrii de aramă” de la Agafton, finanțarea fiind asigurată de Ministerul Tineretului și Sportului.

La prima ediție a Taberei de jurnalism au participat 50 de elevi din Botoșani și Galați, care au fost incluși într-un program teoretic și practic de familiarizare cu activitățile mass-media profesioniste.

like facebookTimp de șase zile, participanții au luat, printre altele, lecții de istorie a jurnalismului, de tipologia jurnalismului, de deontologie jurnalistică, dar și de mobile journalist, predate de jurnaliști profesioniști precum Cătălin Moraru, redactor șef la Monitorul de Botoșani, Cosmin Zamfirache, redactor la Adevărul, Marius Ilincaru, editor la Monitorul de Botoșani, dar și de jurnalistele de televiziune Maria Florea și Carmen Moraru de TVR Iași. De asemenea, copii au avut parte de o întâlnire cu jurnalistul Traian Apetrei, director al Teatrului Mihai Eminescu.

În program, participanții la tabără au avut inclusă și o deplasare la Memorialul Ipotești și la Lacul cu nuferi de la Ipotești.

De asemenea, ei au beneficiat de aplicație a voluntarilor Crucii Roșii pe tema acordării primului ajutor medical, dar și a jandarmilor, care au simulat intrervenții pentru prinderea unor infractori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *