O firmă din Botoşani derulează un proiect de milioane de euro la Chişinău

elsacoO cunoscută firmă din Botoşani a demarat, începând cu luna iunie, un proiect la Chişinău în valoare de 3,3 milioane de euro. Elsaco a demarat lucrările în cadrul proiectului “Reabilitarea pompelor de termoficare, instalarea convertizoarelor de frecvență și a echipamentelor asociate în Stațiile de Pompare 12 și 13, Chișinău.”

like facebook“Anul 2015 a fost unul deosebit de bun pentru Elsaco. Am înregistrat o cifră de afaceri de 158 milioane euro și un profit de 5,4 milioane euro, în mare parte datorită proiectelor de anvergură inițiate în anul 2014, executate în 2015 și finalizate în 2016: Instalație de cogenerare II – Chimcomplex Borzești, Implementare proiect la Sursa CET Oradea și Instalație Nouă de Desulfurare (DeSOx) în CET 2 Iași. 2016 reprezintă o provocare pentru noi, din cauza lipsei proiectelor cu finanțare europeană, dar avem contracte în derulare cu firme care activează în industrie, concentrându-ne atenția și asupra pieței externe. Astfel, pentru anul 2016, ne propunem ca un procent de 10-15% din cifra de afaceri să fie reprezentat de proiectele realizate în afara țării. Activăm deja de 3 ani în Belgia, iar anul acesta am câștigat un proiect în Republica Moldova care constă în modernizarea a două stații de pompare în Chișinău. În cadrul acestuia asigurăm lucrări și servicii asociate construcțiilor, instalații termomecanice, instalații electrice și automatizări”, a declarat Valeriu Iftime – Președintele Consiliului de Administrație al grupului de firme Elsaco.

Elsaco a mai derulat două proiecte în Republica Moldova, în regiunile Cahul și Florești, proiecte care au vizat implementarea de sisteme SCADA pentru monitorizarea și controlul rețelelor de apă.

One thought on “O firmă din Botoşani derulează un proiect de milioane de euro la Chişinău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *