Atentat la cultură! Aproape 300.000 de piese ale Muzeului de Științele Naturii Dorohoi ar putea fi scoase în stradă

Muzeul de Stiințele Naturii DorohoiGest fără precedent făcut de administrația din municipiul Dorohoi. Aceatsa a revendicat clădirea în care funcționează clădirea în care funcționează Muzeul de Științele Naturii Dorohoi.

Primarul Dorin Alexandrescu vrea să lase cele aproape 300.000 de piese de muzeu fără spațiu de expunere, el solicitând Consiliului Județean să îi transfere în domeniul public al municipiului Dorohoi spațiul Muzeului de Științele Naturii.

Printr-o adresă făcută pe 28 iunie, Alexandrescu spune că imobilul de pe strada Al. I. Cuza 43, în care funcționează muzeul, „face parte din istoria municipiului Dorohoi, ca fostă prefectură de județ” și cere transferul acestuia în proprietatea municipiului și administrarea Consiliului Local.

like facebookSolicitarea lui Alexandrescu este un atentat la cultură, cu atât mai mult cu cât demersul ar putea să aibă și finalitate, în contextul în care administrația județeană este social- democrată la fel ca și primarul de Dorohoi.

Muzeul de Științele Naturii Dorohoi dispune de un patrimoniu de istorie naturală format din 285.151 bunuri de importanță științifică cu exemplatre unice în lume și Europa, multe dintre ele încarate în categoria tezaur. În patrimoniu este inclusă și colecția entomologică a profesorului Ioan Nemeș, colecție catalogată ca fiind a treia din țară din punct de vedere științific.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *