Botoşănean mort în Franţa şi îngropat la Vorona. Rudele cer deshumarea fiind suspiciuni de crimă

inecatUn botoşănean a decedat în Franţa în timp ce era la muncă, iar trupul său neînsufleţit a fost repatriat şi înhumat. Rudele cer acum deshumarea şi efectuarea unei necropsii având suspiciuni de crimă.

Dumitru Pricope, de 42 de ani, lucra în construcţii într-o localitate din suburbia Parisului, iar în data de 2 august 2015 rudele din ţară au fost anunţate că acesta a murit înecat într-un râu.

A fost adus în ţară şi înmormântat la Vorona, localitatea de domiciliu. Sora sa susţine că iniţial nu a fost în posesia tuturor actelor emise de autorităţile franceze ce au anchetat moartea fratelui său.

Femeia susţine că de fapt ar fi fost vorba despre o crimă, iar principalii suspecţi sunt câţiva bărbaţi din Vorona care erau plecaţi şi ei la muncă în Franţa. A deschis un dosar penal la Tribunalul Botoşani pentru omor, însă procurorii au clasat cauza, dar decizia a fost contestată în instanţă. Cornelia Pricope susţine că a fost audiat doar un bărbat dintre cei trei indicaţi de ea prin plângere. Acum femeia solicită deshumarea fratelui său şi efectuarea necropsiei pentru a stabili cu exactitatea cauza morţii.

„Când l-au adus în ţară nu m-au lasăt prea mult să văd corpul, numai cât l-au mutat dintr-o maşină în alta şi atunci am văzut mult sânge în zona capului. În certificatul de deces se menţionau doar de câteva escoriaţii şi un stop cardio respirator, însă nu se spunea cauza exactă a morţii”, a declarat Cornelia Pricope.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *