Festivalul Seri Melancolice Eminesciene a început vineri la Săveni, cu seară dedicată secțiunii „Individual”

06. festivalul SME -Vineri, la Saveni, a avut loc prima seara dedicata Sectiunii Individual a Festivalului Seri Melancolice Eminesciene. Evenimentul a avut loc la Centrul cultural din localitate, proaspat inaugurat de autoritatile locale si a reunit nu mai putin de 30 de tineri si copii participanti in concurs.

Fiecare copil a interpretat cate doua piese, unii alegand sa cucereasca juriul condus de omul de radio Mihai Cosmin Popescu, cu melodii compuse pe versurile poetului Mihai Eminescu. Asta deoarece trofeul la acest festival se acorda pentru cea mai buna interpretare a unei poezii scrisa de poetul-nepereche al romanilor.

Anul trecut, trofeul a fost obtinut de dorohoianul Sebastian Ionel pentru interpretarea poeziei Sonet. Anul acesta, tanarul, proaspat absolvent al claselor gimnaziale, va sustine un recital in seara de gala, adica duminica, la Hotel Premier.

In seara de vineri, a debutat in muzica folk o tanara cu dizabilitati de vedere. Este vorba despre Larisa Alexandra Onciuc din Botosani, cunoscuta mai mult pana acum pentru premiile obtinute la festivalurile de romante. In concursul de vineri, aceasta a fost acompaniata la chitara de tanarul Stefan Iacob.

like facebookSeara de vineri a festivalului s-a incheiat cu un recital foarte bine primit de publicul savinean sustinut de cantautorul Emeric Imre, care face parte si din juriul festivalulul. Cantautorul a cantat pe scena alaturi de instrumentistul Jimmy El Laco, iar la piesa celebra „Nebun de alb” aproape ca nu a mai fost nevoie sa o cante el, caci publicul o stia cap-coada si a fredonat-o.  De altfel, piesa aceasta a fost si cea cu care cantaretul de la Cluj Napoca si-a incheiat recitalul.  In deschiderea recitalului lui Emeric Imre a cantat savineanul Cosmin Marciuc, si el laureat al festivalului.

Festivalul Seri Melancolice Eminesciene organizat de Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu, Asociaţia Judeţeană a Organizatorilor de Evenimente Botoşani, Asociatia Judeteana a Profesorilor de Limba si Literatura Romana şi Asociaţia Culturală Arlechin Botoşani cu sprijinul financiar al Primăriei Municipiului Botoşani şi Primăriei oraşului Săveni, va continua si astazi la Ipotesti cu sectiunea Grupuri.

In recital va fi insa Walter Ghicolescu. Cantautorul acesta a anuntat ca fundatia care ii poarta numele va acorda si un premiu la editia din acest an.

Manifestarile de la Ipotesti incep la ora 15.00 cu un un workshop (Poeţii şi muzica folk) sustinut de poeta Clara Margineanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *