50 de angajați în plus, de vineri, la Inspectoratul Județean de Poliție

angajati politie- botosaniCandidaţii declaraţi „admis” la concursul organizat pentru ocuparea unor funcţii de agent de poliţie, din sursă externă, s-au prezentat, vineri, la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani.

Cei 50 de candidaţi care au promovat concursul organizat pentru ocuparea unor funcţii de agent de poliţie, din sursă externă sau prin reîncadrare în condiţiile prevăzute de Statutul Poliţistului (sesiunea aprilie – mai 2016), s-au prezentat astăzi la sediul I.P.J. Botoşani.

Ziua de 1 iulie 2016 marchează astfel, începutul carierei de poliţist pentru 49 dintre aceştia, agenţii urmând să desfăşoare serviciul în cadrul posturilor de poliţie din judeţul Botoşani.
În prezenţa conducerii I.P.J. Botoşani, ofiţerii specialişti din cadrul Serviciului Resurse Umane le-au prezentat agenţilor de poliţie informaţii privind participarea la cursurile de iniţiere în carieră, precum şi parcurgerea altor etape administrative, specifice începutului raporturilor de serviciu.
Astfel, după ziua de 11 iulie, când agenţii de poliţie vor depune jurământul de credinţa în faţa conducerii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani, aceştia vor desfăşura activităţi de cunoaştere a mediului profesional în care îşi vor desfăşura activitatea, urmând ca, începând cu data de 25 iulie a.c., să parcurgă programul de iniţiere şi formare în carieră, cu o durată de 3 luni.

În această perioadă, cei 49 de noi agenţi nu vor avea dreptul de port şi folosire a armei.

De asemenea, potrivit prevederilor Statutului Poliţistului, agenţii de ordine şi siguranţă publică se vor afla timp de şase luni sub îndrumarea unor tutori, perioadă în care vor deprinde şi consolida noi cunoştinţe teoretice şi practice, necesare formării ca poliţist. La expirarea acestei perioade, agenţii de poliţie vor susţine examenul de definitivare în profesie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *