Vreme schimbătoare în următoarele două săptămâni. Ce anunță meteorologii

vremea la BotosaniAdministrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice și precipitațiilor în perioada 27 iunie-10 iulie.

În Moldova, vremea se va menține călduroasă în prima zi a intervalului, când media valorilor maxime va fi de 32 de grade, iar a minimelor se va situa în jurul valorii de 19 grade. În 28 și 29 iunie, temperatura va scădea și se vor înregistra medii ale valorilor diurne în jur de 26 de grade și minime, în medie, de 16 grade. Ulterior vremea va redeveni călduroasă, cu o medie regională a temperaturilor maxime de 30…32 de grade și de 17…18 grade a celor minime. Instabilitatea atmosferică va fi în creștere la începutul intervalului, astfel că, mai ales în data de 28 iunie, vor fi averse, izolat însemnate cantitativ. Manifestări specifice instabilităţii atmosferice vor fi posibile pe arii restrânse și în restul perioadei, cu o probabilitate mai ridicată în perioada 2…4 iulie.

like facebookLa munte. Vremea se va răci ușor în primele zile ale intervalului, când media valorilor diurne va ajunge până în jur de 16 grade, iar a celor minime va fi de 9…10 grade. După 29 iunie, temperatura va fi în creștere, astfel că vremea va deveni mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă; media maximelor va fi de 20…22 de grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 12 grade. Intervalul va debuta cu o vreme instabilă, astfel că, pe arii extinse vor fi averse, iar cantitățile de apă vor fi însemnate. Averse locale, mai ales în timpul după-amiezelor, sunt așteptate și în restul intervalului, dar mai ales în perioada 1 – 3 iulie și după data de 7 iulie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *