Femeie înşelată prin metoda „Accidentul”. Taximetristul, prins în flagrant

taxiUn taximetrist a fost prins în flagrant, duminică seară, în timp ce transporta banii ridicaţi de la o femeie care tocmai fusese înşelată prin metoda „Accidentul”.

Taximetristul ridicase 4.350 de lei de la o bătrână din Copălău şi urma să plece spre Aeroportul din Bacău, însă a fost oprit de oamenii legii la Flămânzi.

Poliţiştii din comuna Copălău au fost sesizaţi printr-un apel de urgenţă 112, cu privire la faptul că în aceeaşi zi, în jurul orei 22.00, o femeie în vârstă de 82 de ani, din comuna Copălău, a fost victima unei infracţiuni de înşelaciune, prin metoda „Accidentul”.

like facebookCercetările efectuate de poliţişti au stabilit că, în jurul orei 21.00, femeia a fost apelată de mai multe ori, de către o persoană care s-a prezentat ca fiind avocatul fiului său, aflat în Italia şi care i-a spus că acesta din urmă ar fi provocat un accident, în urma căruia au rezultat victime care solicită daune în valoare de 4.000 de lei.

Ulterior, a fost sunată de o persoană care s-a prezentat a fi chiar fiul său şi care a afirmat ca se va sinucide dacă nu-i vor fi trimişi cei 4.000 de lei, pentru a plăti daune persoanelor implicate în accidentul de care el se face vinovat.

Totodată, persoana i-a explicat victimei să pună banii în două plicuri, (unul cu suma de 4.000 de lei şi unul în care să se afle suma de 350 lei, reprezentând contravaloarea transportului celor 4.000 de lei până la aeroportul Bacău) şi să le înmâneze şoferului unui autoturism taxi, care urma să se prezinte la locuinţa sa.

Deşi persoana vătămată şi-a contactat rudele, care i-au comunicat să nu predea nimănui nicio sumă de bani, femeia a respectat în final indicaţiile primite telefonic de la persoanele necunoscute şi, în jurul orei 22.45, a înmânat cele două plicuri conducătorului autoturismului taxi, care a preluat „comanda” de a efectua cursa spre aeroportul Bacău.

Activităţile desfăşurate cu operativitate de către poliţişti au condus la identificarea autoturismului respectiv, taxi-ul fiind depistat şi oprit în trafic, în jurul orei 23.55, în oraşul Flămânzi, stabilindu-se că ulterior preluării comenzii prin dispecerat, conducătorul auto a fost apelat la rândul său pe telefonul mobil, de către persoane necunoscute, care i-au comunicat detaliile cursei pe care o avea de efectuat.

Suma de 4.350 de lei a fost recuperată şi restituită persoanei vătămate.

Poliţiştii continuă cercetările în cauză, sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *