Vești bune pentru mame: proceduri simplificate, indemnizații mărite și concediu prelungit. Când intră în vigoare modificările

mama cu copilViata parintilor care stau acasa si isi cresc copiii devine mai usoara. Acestia nu mai sunt nevoiti sa completeze dosare si sa faca drumuri la ghisee.

De la 1 iulie, prelungirea concediului si majorarea indemnizatiilor se vor face automat pentru ei. Iar ceilalti parinti vor completa de acum incolo un singur formular in loc de 3 pe care il vor putea trimite inclusiv prin fax sau email. Decizia a fost luata miercuri de guvern.

140.000 de parinti sunt in prezent in concediu de crestere a copilului. De la 1 iulie acestia pot stat 2 ani acasa si vor incasa 85% din salariu.

like facebookDragos Pislaru, Ministrul Muncii: Nu va fi nevoie ca acesti oameni sa vina la ghisee, nu trebuie sa mearga pe drum, nu trebuie sa faca noi documente.

Ceilalti parinti vor completa de acum incolo un singur formular pentru indemnizatia de crestere a copilului , alocatie si venitul de reinsertie.

Dragos Pisalaru, Ministrul Muncii: Pentru depunerea documentelor putem sa mergem la sediul anepis, putem sa folosim posta, putem sa transmitem prin format electronic.

Si parintii care au optat pentru 1 an de concediu dar s-au intors deja la munca pot reveni alaturi de copil daca doresc.

Dragos Pislaru, Ministrul Muncii : Aceste persoane se pot intoarce pt a beneficia de perioada prelungita de 2 ani de zile pe baza de cerere.

Ministrul muncii promite ca in curand pe site-ul www.mmuncii.ro va fi publicat si un ghid pentru completarea formularelor.
Sursa: Stirile ProTV

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *