Medic condamnat după ce a profesat fără aviz şi a rupt sigiliile cabinetului

stomatologUn medic stomatolog din Botoşani, care a profesat fără a deține aviz din partea Colegiului Medicilor Stomatologi, a fost condamnat definitiv după ce a profesat fără drept şi a rupt mai multe sigilii ce au fost puse de anchetatori pe cabinetul său.

Anna Maria Năstac a primit o pedeapsă de şase luni de închisoare cu suspendare din partea Curţii de Apel Suceava. Instanţa a stabilit un termen de încercare de trei ani dispunând confiscarea unor echipamente medicale precum şi materialele publicitare ale cabinetului acesteia. Sentinţa nu este definitivă.

like facebookAnna Maria Năstac este acuzată că în perioada 2012-2013 a profesat fără a avea avizul Colegiul Medicilor Dentişti şi al Direcţiei de Sănătate Publică.

Mai mult decât atât, procurorii susţin că după ce i-a fost sigilat cabinetul, medicul a rupt sigiliile şi a continuat activitatea.

Medicul a fost reclamat în mai multe rânduri de pacienţi, lucru ce a dus la interzicerea de către DSP a cabinetului său.

După această decizie, Anna Maria Năstac şi-a transferat activitatea în Iaşi, activând  în cadrul spitalului Sf. Spiridon timp de un an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *