Doi candidați independenți, din care unul preot, și-au pierdut mandatele de consilier local. Vezi motivul!

alegeri locale 2016 - sectie de votare - urna - botosaniSituație inedită în două comune din județul Botoșani, unde doi candidați independenți și-au pierdut mandatele de consilier local pe motiv că nu au avut mandatar financiar. Este vorba de Mărioara Dascălu, care a intrat în Consiliul Local Lunca ca și candidat independent și Mihai Haraga, care a intrat ca independent în Consiliul Local Ștefănești. Pentru că cei doi nu și-au validat mandatele, consiliile locale din Lunca, respectiv Ștefănești vor avea un consilier local în minus, întrucât voturile obținute de aceștia nu pot fi redistribuite.

Mihai Haraga are 33 de ani și este preot în localitatea Bădiuți. El spune că pe perioada campaniei electorale s-a suspendat de pe post și a revenit la biserică după 5 iunie. A fost votat în Consiliul Local de peste 80% din cetățenii din Bădiuți și spune că și-a dorit să ocupe acestă poziție în Consiliul Local Ștefănești pentru a ajuta financiar comunitatea unde este preot.

Trebuiau depuse niște acte și nu am știut. Am vrut să ajut comunitatea. M-au determinat multe lucruri să candidez: în primul rând sărăcia din sat, în al doilea rând comunitatea romă, care este peste 50%, după care starea financiară precară a bisericii. Oricum nu am să mă opresc și am să încerc să le fac, chiar dacă nu sunt consilier. Am ieșit cu 340 de voturi din 460 de cetățeni din Bădiuți care au fost la votare”, a spus preotul Haraga.

like facebookÎn aceste condiții, Consiliul Local Lunca va rămâne cu 12 consilieri, din 13, iar Consiliul Local Ștefănești cu 14 consilieri locali din 15.

Este o chestiune inedită, pentru că este o lege nouă. Fiecare candidat independent avea datoria să citească legea”, a declarat Doina Federovici, președinte executiv al organizației județene PSD.

 

One thought on “Doi candidați independenți, din care unul preot, și-au pierdut mandatele de consilier local. Vezi motivul!

  1. „Chestiunile inedite” nu sunt o explicatie la o situație de genul și nici o rezolvare. Sunt sigur ca toți candidații care aparțin unui partid cunosc foarte bine legea și toate formalitățile ce se impun. E ușor a găsi vinovați când soluții nu se Vor a fi găsite. Sa ne resemnam doar, sistemul ne vrea în mase, suntem mai ușor de controlat în duzina. Individualii reprezinta lipsa de compromis, o părere ce nu se încadrează în turma, este normal sa nu fie transparență. Dar Cei ce verifica dosarele la depunerea lor, nu știau legea sa pună măcar o întrebare legata de mandatarul financiar? Vorbim de datoria altora fara a ne ști „obligațiile” noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *