VIDEO Scandal la Agafton. Pădurarii au blocat o competiţie internaţională de airsoft

airsoft1Competiţia internaţională de airsoft organizată la Tabăra Agafton a debutat cu stângul, vineri după amiază. Organizatorii sperau să desfăşoare concursul în pădurea din zona limitrofă taberei, ca în ceilalţi ani, numai că pădurarii nu au fost de acord.

Astfel, în cursul zilei de vineri s-au blocat drumurile forestiere de către Direcţia Silvică, iar cei 280 de participanţi au fost la un pas să abandoneze competiţia.

Organizatorii concursului spun că au trimis în prealabil o înştiinţare administratorilor pădurii, însă în prima zi a competiţiei s-au trezit cu mai mulţi pădurari care le-au interzis accesul în pădure. La faţa locului au fost chemaţi şi poliţiştii, dar şi prefectul Dan Nechifor. Nu s-a găsit o soluţie, iar organizatorii au fost nevoiţi să schimbe tot planul, jocul urmând a se desfăşura doar în interiorul taberei.

like facebookReprezentanţii poliţiei au menţionat că trebuie repectate legile, iar dacă nu s-a primit aprobare pentru desfăşurarea competiţiei în pădure, organizatorii trebuie să respecte acest lucru. Poliţiştii le-au mai atras atenţia participanţilor la concurs asupra consumului de alcool şi a blocării traficului în zonă pe drumul public.

„Competiția riscă să nu mai aibă loc sau să nu mai aibă loc în aceleași condiții care erau programate de către organizatori, clubul sportiv de airsoft. Şi în prezent se află în tratative cu Romsilva care nu vrea pur şi simplu să mai dea drumu evenimentului pe perimetrul care se află în administraţia sa. Ca urmare se va apela la un plan de joc B, respectiv pe cele 5,5 ha ale taberei. Motivul pentru care Romsilva refuză desfăşurarea jocului în pădure nu este cunoscut, domnul director refuză să dea vreo informaţie. A trimis clubului un răspuns la adresa de solicitare care, din punctul meu de vedere, nu oferă o explicaţie clară şi obiectivă”, a declarat Radu Humelnicu, directorul Taberii Codri de Aramă.

4 thoughts on “VIDEO Scandal la Agafton. Pădurarii au blocat o competiţie internaţională de airsoft

  1. Ba motivul pentru care nu au primit aprobare e foarte bine cunoscut. Pentru ca in anii trecuti si-au batut joc de padure, au lasat dezastru in urma lor, mai rau ca dupa un razboi adevarat,

    1. Andrei, daca nu stii realitatea nu dezinforma cititorii. In fiecare an inainte si dupa acest eveniment s-a facut curat in padure, se strang si gunoaiele lasate de ceilalti, fie ei vanatori sau nu. Nu mai fi aghiotantul acestor „vanatori”, ai creier, foloseste-l.

  2. Motivul este ca vanatori sunt tot felul de bogatani ai judetului, care nu accepta sa le fie speriat vanatul, sa nu mai aiba ei ce macelari anul asta la betiile pe care le organizeaza. Motiv pentru care si o mare parte a presei tace pe subiect. Din pacate, cred ca-l va costa postul pe Humelnicu.

    1. Motivul este lipsa acordului din partea proprietarului padurii, respectiv Mitropolia Moldovei. Bogatanii cu banii lor, Lolex cu prostia lui iar Humelnicu cu atributiile lui. Acesta din urma raspunde de tabara nu de padure.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *