Primar proaspăt ales, trimis în judecată de procurori. Este acuzat de două infracțiuni grave

trimis in judecataUn primar din judeţul Botoşani, care a fost recent reales, la alegerile de duminică, pentru un nou mandat, va fi trimis în judecată, joi, de procurorii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate pentru aderare la un grup organizat şi contrabandă cu ţigări.

Costel Romanescu, primarul comunei Păltiniş, a fost prins de procurori în 2013 când au fost destructurate şase grupuri organizate ce colaborau pe teritoriul Botoşaniului formând cea mai mare reţea de contrabandiţişti destructurată, 40 de persoane.  Ancheta a fost una complexă ţinând cont că rechizitoriu, cu cei 40 de inculpaţi, cuprinde aproape 1000 de pagini.

Potrivit unor surse neoficiale, primarul comunei Păltiniş, Costel Romanescu, a fost ademenit în gruparea de traficanţi chiar de liderul ei, Emil Bujor, nimeni altul decât unul dintre șoferii arestați după gravul accident din noaptea de Înviere de la Darabani.

like facebookGruparea acţiona pe ruta Păltiniş- Darabani, în colaborare cu alte şase grupări de contrabandişti care acţionau pe alte rute, cum ar fi Mioracani, Rediu-Darabani, Rădăuţi Prut-Darabani,  Rediu Păltiniş Darabani sau Miorcani -Rediu-Păltiniş.

primar paltinis constantin romanescuRolul primarului era de a facilita depozitarea, în primă fază, a ţigărilor trecute de trei cetăţeni moldoveni peste râul Prut. Acesta a pus la dispoziţia acestora o fermă de vaci pe care o controla şi o balastieră din zonă. Potrivit anchetatorilor, din vara anului 2013 şi până în toamna aceluiaşi an, cât timp a fost monitorizată reţeaua.

Potrivit anchetatorilor, primarul a trecut peste râul Prut alături de membrii grupării 117.000 de pachete de ţigări şi a facilitat depozitarea a 50.000 de pachete în cele două locaţii puse la dispoziţia membrilor grupării. Drept răsplată a primit o parte din cantitatea de ţigări pe care a vândut-o, prin intermediul unor interpuşi, pe piaţa neagră.

În perioada februarie- octombrie 2013, gruparea a introdus în ţară 185.000 de pachete de ţigări.

 

2 thoughts on “Primar proaspăt ales, trimis în judecată de procurori. Este acuzat de două infracțiuni grave

  1. da ,dosarul este in disjungere ,ce credeti dvs. ca sa cumintit ? din pacate primarasul paltinisului taie si spanzura .daca a fost monitorizat sigur a mai trecut 500.000 de pachetele din surse bune[surse celor din comuna].numai ca acum nu mai foloseste telefoanele,acum se munceste cu statii performante.si treburile le fac locotenentii lui.are bani si avere destula.dar cand vor veni sa verifice si blaturile facute la primarie.a fost ales primar cu mita care a dat la lume.asa e la noi ne conduc toti derbedeii,toti penalii dar asta e lumea.cu putini banuti al cumperi pe om.daca nu are bani de o paine.primare lasa loc si la altii ca nu tea fatat mata pe scaunul de la primarie.cu aceasta ocazie tin din tot sufletul sa-ti urez ;LA MULTI ANI-LA BOTOSANI [JILAVA,etc]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *