Contrabandişti cu ţigări condamnaţi de judecătorii Tribunalului Botoşani

mascat contrabanda tigari botosaniO reţea de contrabandişti cu ţigări, anihilată la începutul anului trecut, a fost condamnată, marţi, de judecătorii Tribunalului Botoşani. Liderii reţelei Serghei Jitari şi Oleg Slivca au primit câte 8 ani şi 8 luni de închisoare respectiv 6 ani şi 10 luni de închisoare.

Alte pedepse cu executare le-au primit Cristian Telişcă şi Alin Lupaşcu, respectiv patru ani de închisoare. Ceilalţi inculpaţi au primit pedepse cu suspendare, respectiv: Andrei Seliman a primit o pedeapsă de doi ani şi patru luni cu suspendare, Alin Lupaşcu a primit trei ani şi patru luni cu suspendare, Todirică Nicuşor Cîşlariu a primit o pedeapsă de doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare, Ionuţ Andrei Dărăbăneanu, doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare, Victoraş Irenel Damian, doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare, Vasile Botoşanu, un an de închisoare cu suspendare, Costel Alexa, un an de închisoare cu suspendare şi Andrei Ghiaţă, un an şi şase luni de închisoare cu suspendare. Sentinţa nu este definitivă.

like facebookPotrivit anchetatorilor, în perioada mai-noiembrie 2014 gruparea a introdus în ţară ţigări de contrabandă în cantităţi uriaşe. În perioada monitorizată s-a reuşit confiscarea a 16.400 de pachete.

Reţeaua a fost destructurată la jumătatea lunii ianuarie, când procurorii au descins în 14 locaţii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *