Lansare de carte a unui scriitor botoșănean, la Salonul internațional Bookfest București

BT COPERTACopiii salbatici-Constantin Iftimie-CRVineri, 3 iunie, ora 14,30, la Salonul internațional de carte Bookfest București, va fi lansat romanul „Copiii sălbatici”, al scriitorului botoșănean Constantin Iftime(născut la Zlătunoaia). Cartea(380 de pag), apărută la editura Uniunii Scriitorilor din România, Editura „Cartea Românească, evocă viață unei lumi complexe, unde personajul principal este un erou al luptei anticomuniste de la Botoșani, Mugur Călinescu.

like facebookÎn toamna anului 1981, elevul Mugur Călinescu, de la Liceul A.T.Laurian, scrie timp de o săptămână, noapte de noapte, lozinci anticomuniste, pe zidurile clădirilor publice. Aparatul represiv al sistemului dictatorial declanșează o operațiune vastă de căutare, la care participă unități ale Miliției și Securității din toate județele din zona Moldovei.

Autorul descrie viața a orașului de la granița cu marele imperiu comunist de la Răsărit, insistând asupra tensiunilor din subterana sistemului aflat în prag de prăbușire. Acțiunile sar de pe un nivel social pe altul – viața în cartierele muncitorești, în fabrici, relațiile cu Miliția, cu Securitatea sau cu Partidul, activitatea cotidiană în licee, pe stradă -, o rețea complexă de personaje, de la hoți, la intelectualitatea vremii, freamătă, se zbuciumă într-o mulțime de locuri din Botoșani, se revarsă peste hotarele lui, hărțuitori și hărțuiți ajung în sate, precum Ștefănești sau Stanca. Se înțelege că lumea românească în comunism se afla sub teroarea unui sistem militaro-industrial care se extindea, cu mașina lui de război complexă și modernă, până în Siberia.

Despre roman vor vorbi acad. Nicolae Breban, Raluca Dună și George Neagoe(moderator).

În perioada care va urma, Editura Polirom va lansa cartea în mari orașe din România, precum Cluj, Timișoara, Iași, Craiova, Constanța

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *