Marțea neagră: Nica, arbitrul meciului Flutur- Portariuc!

Dumitru Toni MonacuNe apropiem cu pași repezi de finalul unei total atipice campanii electorale. O campanie electorală pe parcursul căreia cele două mari partide mai mult au stat ”la cutie” așteptând greșeala adversarului decât să încerce să ne convingă că ne pot oferi, măcar acum, în al doisprezecelea ceas, o brumă de speranță și  încredere în viitor. Deși și-au pus poze pe toate gardurile și site-urile, candidații de la CJ mai mult au tăcut decât au vorbit și mai mult n-au făcut nimic decât au făcut. Lozinci, poze și promisiuni … costelive care nu ne țin nici de foame nici de sete și nici nu ne alină dorul de codrul verde căsăpit până la desființare! Incoerența și lipsa sângelui în …instalație – omniprezente la aproape toți ”greii”… ușori ai roșiilor și galbenilor – sunt absolut normale în condițiile în care, la nivel central, liderii celor două grupări sunt ori penali (PSD) ori nu se … ”cosincronizează” absolut deloc (PNL).

Dacă la social-democrați este deja o cutumă apărarea penalilor pe orice cale (chiar și prin … miruire!), la liberali s-a comis o eroare de proporții în momentul în care s-a decis ”bicefaliatul”. O eroare care a divizat din start partidul ce s-a vrut dodoloț pentru că fiecare copreședinte a început să-i dea la gioale partenerului în speranța că, din 2017, el va fi ”unsul”. Și când te gândești ce simplu, coerent și eficient ar fi fost un ucaz prin care, partidul cu cele mai bune rezultate la ultimul scrutin să dea președintele. Cine, ce ar fi avut de comentat? Într-un asemenea context politic, un pronostic pentru CJ ar fi realmente de domeniul hazardului.

La primărie însă, lucrurile sunt mai concrete. Finala, e limpede, va fi între Flutur și Portariuc. Interesant aici este … arbitrul finalei adică Tereza, cea care va aduna în pușculița progresistă toate voturile pesediștilor nemulțumiți de Portariuc și ale liberalilor nemulțumiți de Flutur. Ceilalți competitori, mulți dintre ei ”iepurași”, nu vor aduna la un loc nici măcar 10 procente.

Rămâne de văzut dacă pușculița Terezei se va înroși sau îngălbeni…

2 thoughts on “Marțea neagră: Nica, arbitrul meciului Flutur- Portariuc!

  1. Ce le mai stii tu pe toate Monacule.Daca nu ma insel si tu esti un fel de semafor politic!
    Vei avea mari surprize, mai ales din partea ALDE.Tine minte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *