Meteorologii anunță schimbări de temperatură în următoarele două săptămâni. Prognoza meteo

soare_printre_noriAdministrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice și precipitațiilor în perioada 30 mai-12 iunie. Potrivit meteorologilor, în Moldova, după un început de săptămână cu vreme caldă și o medie regională a maximelor de 26…28 de grade, temperaturile diurne vor scădea treptat până la aproximativ 22 de grade, în 3 și 4 iunie, valori sub cele obișnuite în această perioadă. Ulterior, vremea va intra într-un proces de încălzire ușoară, astfel că, la sfârșitul intervalului, se vor înregistra, din nou, 26…27 de grade. Temperaturile minime vor varia de la o medie de 14 grade în prima săptămână, la 11…12 grade între 7 și 9 iunie, urmând a crește din nou spre 14 grade în ultimele zile.

like facebookFenomenele specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe arii extinse în zilele de 31 mai, 2 și 3 iunie, când sunt de așteptat si cantități de apă mai însemnate, dar ploi slabe, pe spații restrânse, sunt posibile și în restul intervalului.

LA MUNTE Regimul termic se va menține ușor mai ridicat decât cel normal în această perioadă, cu precădere la începutul și sfârșitul intervalului. Astfel, temperaturile maxime vor oscila, în medie, între 14 și 18 grade, iar valorile medii nocturne vor fi cuprinse între 6 și 9 grade. Vremea va fi instabilă pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar fenomenele specifice vor avea o intensitate mai mare și se vor semnala pe arii mai extinse în 30 mai, precum și în intervalul 2-7 iunie, când sunt așteptate și cantități de apă mai însemnate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *