Intervenții chirurgicale făcute în premieră la Spitalul Județean

neurochirurgieOperații făcute în premieră la Spitalul Județean, la noul Compartimentul de neurochirurgie. Medicul neurochirurg Petre Kiss a declarat că deja s-au făcut 15 operații la Spitalul Județean, care până acum erau posibile să fie făcute la Botoșani, fiind direcționate către Iași.

like facebookSubduralele cronice s-au rezolvat în județ și patologia degenerativă spinală. Au fost hernii de disc. Am avut și o metastază vertebrală. Astfel de operații nu au fost posibile până acum la Botoșani, pentru că nu au fost instrumente. Încet-încet învățăm și alte patologii care vor intra în paleta de oferte de tratament, pentru că personalul neurochirurgical este unul nou, tânăr, atât cel de pe secție, cât și de la sală”, a spus medicul neurochirurg.

medicul Petre Kiss
medicul Petre Kiss

Compartimentul de neurochirurgie mai trebuie dotat cu o lampă scialitică. Managerul Spitalului Județean, Corneliu Mihai, spune că maxim trei săptămâni va fi achiziționată toată aparatura necesară pentru sala de operații de la Neurochirurgie.

Medicii neurochirurgi de la Iași au declarat, vineri, la inaugurarea compartimentului, că va sprijini echipa de la Botoșani. Ei spun că la acest compartiment mai trebuie aduși medici, ca să funcționeze la parametrii normali.

Este o echipă de gardă la Iași, trei medici care stau în spital, dar sunt trei medici care supraveghează. Asta încă rămâne o problemă la Botoșani. Vrem ca domnul doctor să dezvolte cât se poate de bine acest serviciu de aici, pentru că ne ajută și pe noi. Este cu totul altceva când un pacient este primit aici de un neurochirurg, stabilește gradul de urgență, rezolvă gradul de urgențe majore. Nu trebuie să se mai întâmple ca un caz să ajungă la noi după trei-patru ore”, a declarat medicul Marius Dabija, la Clinica de Neurochirurgie din Iași.

medici neurochirurgi iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *