Filiala militarilor rezervişti, la ceas aniversar

militari rezervisti aniversarePrefectul judeţului, alături de peste 100 de cadre militare în rezervă şi retragere au participat joi dimineaţă la sărbătoarea filialei rezerviştilor botoşăneni.

like facebook25 de ani a împlinit Filiala Judeţeană Botoşani „General Gheorghe Avramescu” a Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere, moment pentru care militarii s-au întâlnit să facă un bilanţ al activităţii şi să primească felicitările şi urările de sănătate din partea autorităţilor judeţene care au onorat invitaţiile.

detaliuŞi cum militari fără medalii, ordine şi cruci comemorative nu arată bine, sărbătoarea sfertului de veac a fost marcată şi de prezenţa unei interesante expoziţii de numismatică semnată de colonelul în rezervă Gheorghe Bocan. Piese extrem de valoroase şi de mare însemnătate istorică pot fi admirate în colecţia botoşăneanului, cea mai veche dintre acestea fiind „Medalia Comemorativă rusă a Războiului din 1877 – 1878”, primită la schimb pentru un însemn similar oferit, pe atunci, de autorităţile româneşti. În expoziţie mai pot fi admirate „Medalia Apărătorii Independenţei” emisă în 1878, „Crucea comemorativă a războiului dintre 1916-1918”, „Medalia Cruciada împotriva comunismului” din aprilie 1942, „Crucea comemorativă a Celui de-al II-lea Război Mondial”, dar şi „Medalia Manevrele Regale” oferită de Rege în 1905 militarilor botoşăneni ce au defilat pe sub Arcul de Triumf prezent altădată în municipiul Botoşani pe Calea Naţională, vis-a-vis de cofetăria Macul Roşu.

Într-o atmosferă solemnă, rezerviştii au ţinut să păstreze un moment de reculegere pentru toţi camarazii care, în cei 25 de ani ai filialei, au trecut într-o lume mai liniştită. Nu au lipsit diplomele aniversare oferite tuturor membrilor, dar şi autorităţilor prezente.

„Consider că noi toţi, cei care nu facem parte din armată, avem multe de învăţat de la dumneavoastră. De la modul în care vă organizaţi şi vă manifestaţi cu fiecare moment. Ne daţi un exemplu de seriozitate, de energie şi devotament. Vă felicit şi vă mulţumesc pentru că m-aţi onorat cu această invitaţie.”, a fost mesajul adresat de prefectul Dan Nechifor tuturor celor prezenţi la Cercul Militar Botoşani.

Sursa: comunicat Cancelaria prefectului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *