Ce apel a făcut prefectul județului către directorii de școli!

dan nechifor directori deconcentratePrefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, a cerut directorilor de școli să acorde o atenție sporită combaterii consumului de droguri în rândul elevilor. Reprezentantul Guvernului în teritoriu susține că etnobotanicele se consumă în apropierea unităților de învățământ, în special a liceelor.

like facebookAș avea o rugăminte pentru toți directorii de școli, să acorde o atenție deosebită acestui fenomen. Sunt convins că fiind prezenți zi de zi în unitățile de învățământ, ar trebui să verifice un singur aspect: elevii nu fumează țigări care conțin tutun. Consumul se prezintă sub forma țigărilor de natură vegetală, pe care și le confecționează singuri”, a spus prefectul Dan Nechifor în ședința de Colegiu Prefectural.

Acesta susține că acțiunile de prevenire ar trebui focalizate către mediul urban în principal, ”pentru că deocamdată, din informațiile pe care le am, în mediul rural consumul de etnobotanice nu este prezent”, a mai spus Nechifor.

El a cerut Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor controale sporite la barurile din preajma școlilor.

Să controlați barurile din zona liceelor. Există baruri frecventate de minori și aș vrea să fiți atenți pentru că consumul de etnobotanice este dublat de consumul de alcool din preajma acelorași unități de învățământ”, a adăugat prefectul.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *