Sute de copii născuți înainte de termen. Unul din bebeluș s-a născut de 700 grame

 

nou nascutSute de copii se nasc anual prematur, la Botoșani. Numai în acest an s-au născut înainte de termen 98 de copiii, cinci dintre mame fiind minore, în timp ce anul trecut au fost înregistrate la Maternitatea Botoșani 219 copii născuți prematuri, 12 dintre aceștia fiind aduși pe lume de mame minore. Din păcate, zece dintre bebelușii născuți prematur au decedat, cinci cazuri fiind înregistrate numai în acest an.

like facebookUnul din bebelușii aduși pe lume înainte de termen, la 28 de săptămâni, cântărea 700 de grame, putând fi cuprins ușor cu o mână. El a fost încadrat în gradul extrem de prematuritate, însă, în ciuda acestui fapt, a supraviețuit și a ieșit din spital cu o greutate de 2000 de grame.

Medicii sunt de părere că această situaţie este urmare a scăderii nivelului de trai, a stresului, bolilor din primul trimestru de sarcină, în special a problemelor  şi, nu în ultimul rând, a faptului că femeia gravidă este supusă deseori la munci casnice epuizante. 

Cauzele nașterilor premature de la Botoșani sunt aceleași ca la nivel național. Una dintre acestea este vârsta mamei sub 16 ani sau peste 40 de ani, un alt factor care poate duce la o naștere prematură este fumatul sau expunerea la efort„, a declarat medicul Gina Puflea, coordonatorul Secției de Obstetrică și Ginecologie Botoșani.

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean, 10% din copii sunt născuți înainte de termen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *