Muniție neexplodată distrusă la Copălău

explozie munitieInspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a desfăşurat marți, în poligonul militar Copălău, o şedinţă de distrugere a elementelor de muniţie  rămase neexplodate, descoperite pe raza judeţelor Botoşani şi Suceava.

Activitatea constituie proba practică din cadrul Sesiunii de pregătire, verificare şi autorizare anuală a pirotehnicienilor, organizată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, cu sprijinul I.S.U. Botoşani.

like facebookOperaţiunea a fost executată de pirotehnicienii din cadrul I.S.U. Botoşani şi Suceava. Măsurile de siguranţă au fost asigurate de către Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Botoşani.

La activitate au participat reprezentanţi ai IGSU, prefectul judeţului, Dan Nechifor, conducerea I.S.U. Botoşani, precum şi cei 26 de pirotehnicieni prezenţi la convocare. Personalul specializat în misiuni de asanare pirotehnică a distrus 69 elemente de muniţie de artilerie şi infanterie rămase neexplodate. Pentru distrugere au fost folosite peste 7,5 kilograme de exploziv. Muniţia a fost descoperită, în special, în spaţii locuite din mediul rural, pe timpul executării unor lucrări gospodăreşti. Doar o mică parte a fost găsită pe terenurile agricole din afara localităţilor.

Pirotehnicienii botoşăneni reamintesc cetăţenilor că, în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi, să anunţe ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *