Portariuc: Lucrările de consolidare anti-seismică la Teatrul Mihai Eminescu vor începe în cel mai scurt timp

teatrul mihai eminescu botosaniPrimarul municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, a declarat luni că nu se va pierde niciun leu la Teatrul Mihai Eminescu, iar lucrările de reabilitare vor continua până la finalizarea consolidării anti seismice a structurii de rezistență și a restaurării clădirii.

like facebookAm reușit să identificăm soluții și pentru refacerea structurii de rezistență a clădirii teatrului. Astfel, nu se pierde niciun leu la Teatrul Mihai Eminescu, iar lucrările de consolidare anti-seismică vor începe în cel mai scurt timp. Vom avea finanțare europeană pentru restaurare și separat pentru consolidare. Pentru mine cel mai important lucru e siguranța cetățenilor care vor intra în acea clădire, apoi termenul de finalizare”, a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

La nivelul Comisiei Europene este o decizie prin care se prevede că proiectele de infrastructură de peste 5 milioane de euro începute pot fi prelungite, fără a se pierde banii alocați inițial.

„Împreună cu colegii de la departamentul de investiții am propus și apoi am adoptat la nivelul Consiliului Local o hotărâre prin care am inclus lucrările de consolidare anti-seismică în proiectul de reabilitare a clădirii Teatrului Mihai Eminescu. Fac un apel către toți politicienii botoșăneni să nu mai facă presiuni în ceea ce privește derularea lucrărilor de la Teatrul Eminescu. Acolo s-au constatat probleme grave la structura de rezistență care trebuie tratate cu mare atenție. Nu vreau să avem la Botoșani o tragedie de genul celei de la clubul Colectiv din Capitală. Prefer să terminăm mai târziu, decât să riscăm prăbușirea clădirii peste spectatori. Îi rog pe politicieni să abandoneze demagogia când e vorba de siguranța cetățenilor din orașul nostru”, a completa tOvidiu Portariuc.

Teatrul Mihai Eminescu din Botoșani se află într-o situație similară cu Teatrul Nottara din București. După tragedia de la Colectiv, s-a analizat riscul tuturor clădirilor cu afluență mare de public. Sala Teatrului Nottara din Capitală a fost închisă din cauza riscului seismic. În Botoșani cu ocazia reabilitării de la Teatrul Eminescu s-au descoperit vulnerabilități mari la structura de rezistență a clădirii, care nu au fost prevăzute în proiectul inițial, pe care primarul Ovidiu Portariuc l-a preluat când a venit în Primărie de la fostul edil.

Sursa: comunicat Cabinet primar

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *