Fiica unui director din Botoșani lucrează la cea mai mare companie de televiziune din lume

oana10Fiica unui director de instituție publică din municipiul Botoșani a ajuns să lucreze la una dintre cele mai mari companii de televiziune din lume. Este vorba despre Oana Marocico, fiica șefei Camerei Agricole Botoșani, Floarea Marocico.

Absolventă a Facultății de Litere, Departamentul de Jurnalism, din cadrul Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, la doar 29 de ani, Oana lucrează la BBC. Pasionată de jurnalism, dar în special de televiziune, tânăra a lucrat, imediat după ce a ieșit de pe băncile facultății, la postul de televiziune local Tele M Iași, apoi la TVR Iași.

oanaEa este deținătoare a mai multor premii de televiziune, inclusiv APTR. Pe 28 mai 2011, Oana Andreea Marocico a fost recompensată cu premiul pentru Emisiune Literară pentru producţia „Literatura de subzistenţă”, în cadrul Galei Premiilor Asociaţiei Profesioniştilor de Televiziune (APTR). În competiţie au intrat, atunci, 140 de programe şi 300 de realizatori.
like facebookÎn 2013, Oana a mai obținut un premiu important, în cadrul concursului Reporter European, organizat de reprezentanţa Comisiei Europene şi de Biroul de Informare al Parlamentului European în România.oana1

Apoi, Oana a ales să studieze la University of Westminster, fiind unul dintre cei mai apreciați studenți.

Deși este originară din Botoșani, Oana Marocico a locuit în Iași încă din clasa a V-a, când părinții săi au preferat să o dea la o școală de acolo.

Datorită profesionalismului de care a dat dovadă, tânăra a ajuns să lucreze la BBC, una din cele mai mari companii de televiziune din lume și cea mai importantă companie de televiziune britanică, finanțată din bani publici.

BBC World Service (sau BBC WS) transmite în 33 de limbi, după cum urmeză: albaneză, arabă, azeră, bengali, birmaneză, engleză pentru Caraibe, cantoneză, franceză pentru Africa, hausa, hindi, indoneziană, kinyarwanda/kirundi, kirkiză, macedoneană, mandarină, nepaleză, pashto, persană, portugheză (pentru Brazilia), română, rusă, sârbă, sinhaleză, somaleză, spaniolă pentru America latină, swahili, tamilă, turcă, ucraineană, urdu, uzbecă și vietnameză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *