APIA: Cererile unice de plată, fără penalităţi, se depun până pe 31 mai

apia botosaniCentrul Judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (CJAPIA) Botosani reaminteşte potenţialilor beneficiari că se pot depune cereri unice de plată, fără penalităţi, până la data limită de 31 mai 2016 iar modificările la cereri pot fi efectuate, fără penalităţi, până la data limită de 31 mai 2016.

like facebookPotrivit modificărilor aduse Ordinelor MADR 619/2015 și 3/2015 prin OMADR 809/2016, respectiv OUG 17/2016, cererile unice de plată pot fi depuse şi după data de 31 mai 2016, în termen de 25 zile calendaristice, cu o penalizare de 1% pentru fiecare zi lucrătoare. De asemenea, modificările cererilor unice de plată pot fi efectuate şi după data de 31 mai 2016, în termen de 25 zile calendaristice, cu o penalizare de 1% pentru fiecare zi lucrătoare.

În cazul concesionării/închirierii unei suprafeţe de pajişti de către Asociaţiile crescătorilor de Animale (ACA), beneficiarii plăţilor pot fi membrii asociaţiei sau ACA (cu condiţia asigurării încărcăturii minime de 0,3UVM/ha, prin păşunat cu animalele înscrise în exploataţia asociaţiei înregistrată în RNE pe perioada păşunatului. De reţinut că animalele înregistrate în exploataţia asociaţiei rămân în proprietatea membrilor ACA şi că membrii ACA pot depune în mod individual cereri unice de plată pentru SCZ si ANTZ pentru animalele pe baza cărora ACA a asigurat încărcătura minimă pentru suprafaţa de pajişte permanentă solicitată la plată.

Mentionam ca sunt eligibile la plată inclusiv femelele de ovine şi/sau femelele de caprine care în perioada celor 100 de zile au intrat, respectiv ieşit în/din exploataţiile deţinute de acelaşi beneficiar. În ceea ce priveşte efectivele de animale pentru care se solicită Sprijin cuplat în sectorul zootehnic (SCZ) trebuie să fie identificate şi înregistrat în RNE la data depunerii cererii unice de plată.

Sursa: comunicat APIA

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *