Un botoşănean a încercat să anuleze interceptările SRI. Vezi ce au decis judecătorii!

interceptariUn botoşănean judecat pentru trafic de droguri a încercat să anuleze interceptările SRI din dosar invocând neconstituţionalitatea lor.  Magistraţii Tribunalului Iaşi s-au pronunţat cu privire la o solicitare înaintată de unul dintre inculpaţi ce intenţiona să ceară anularea interceptărilor de la dosarul său, invocând neconstituţionalitatea realizării interceptărilor de către Serviciul Român de Informaţii.

Marinică Cotloană şi alţi trei amici au fost trimişi în judecată de DIICOT, dosarul lor aflându-se în prezent în cameră preliminară. La termenul de judecată din luna aproilie, Cotloană, prin apărător, a cerut instanţei să trimită o adresă către DIICOT prin care se se comunice care „sunt organele specializate ale statului“ care au efectuate interceptările telefonice şi supravegherea tehnică din dosarul său. Tribunalul Iaşi a respins însă această solicitare, urmând ca, cel mai probabil, interceptările să fie luate în calcul în acest proces.
like facebookCotoloană este judecat alături de Georgian Simion şi fraţii Dan şi Cezar Vârlan. Toţi patru sunt din localitatea  Româneşti şi au fost arestaţi în urmă cu un an. „În cauză existã suspiciunea rezonabilă că, în luna februarie 2015, membrii grupului infracţional organizat au înfiinţat mai culturi de canabis, pe raza localităţii Româneştii, urmărind valorificarea drogurilor de risc pe piaţa ilicită din municipiul Iaşi precum şi în alte localităţi din ţară, în scopul obţinerii de foloase materiale“, au precizat anchetatorii. La percheziţii, aceştia au descoperit opt kilograme de canabis, dar şi o cultură de marijuana la subsolul unei case.

Sursa: Ziarul de Iaşi

One thought on “Un botoşănean a încercat să anuleze interceptările SRI. Vezi ce au decis judecătorii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *