Investiţii de cinci milioane de euro realizate de doi primari din Botoşani

siloz concesti- botosani
Silozul construit la Conceşti de firma familiei primarului Costel Nazare

Doi primari din judeţul Botoşani sunt beneficiarii unor finanţări europene de câte 2,3 milioane de euro fiecare. Aceştia construiesc în localităţile lor câte un mare siloz de cereale cu o capacitate de 6.000 de tone.

Este vorba de primarii din comunele Conceşti şi Cristineşti, Costel Nazare şi, respectiv, Marinel Stredie.

Deşi cei controlează afacerile, firmele apar pe numele soţiilor acestora.

like facebookLa Conceşti, silozul de 6.000 de tone şi uscătorul de cereal sunt realizate de firma Delmatcris, administrată de soţia lui Costel Nazare.

Este nevoie de un astfel de siloz în zonă, pentru că altfel sunt nevoit să vând marfa direct din câmp la un preţ de nimic. După ce construiesc silozul, ţin cerealele până când prind un preţ bun”, afirmă Nazare.

siloz dragalina- cristinesti- Botosani 001
Silozul de la Dragalina al firmei familiei primarului Marinel Stredie

La Cristeneşti, firma care implementează proiectul european, derulat prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, este Agromec Dragalina SA, controlat tot de soţia primarului, Daniela Stredie.

Fiecare siloz costă 2,3 milioane de lei, din care Uniunea Europeană suportă jumătate din costuri, iar beneficiarul investiţiei cealaltă jumătate.

One thought on “Investiţii de cinci milioane de euro realizate de doi primari din Botoşani

  1. Pana cand au devenit primari, erau oameni normali sau vai de capul lor, dupa ce au fost alesi primari mandate dupa mandate s-au imbogatit avand la ora actuala cam intre 1000 si 3000 HA de teren proprietate + paduri. Intrebarea logica de unde ? Organele de ancheta oare dorm ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *