Dacă ucigașii Andei Dănăilă rămâneau în libertate, exista pericol de tulburare a liniștii publicii, susțin judecătorii

accident grav in Darabani- BotosaniLăsarea îl libertate a lui Florin Stănescu și a lui Emil Bujor, cei doi șoferi care au făcut cursa ilegală de la Darabani soldată cu moartea Andei Dănăilă, ar putut crea un scandal uriaș în comunitatea dărăbăneană.

Judecătorii care s-au pronunțat în favoarea celor doi au apreciat că bărbații trebuie să fie arestaţi preventiv „pentru a proteja opinia publică faţă de un pericol de tulburare a ordinii publice”.

like facebook„Plasarea în detenţie a celor doi inculpaţi asigură un echilibru între interesele contradictorii ale acestora şi a interesului public evitând tulburarea ordinii publice. Lăsarea acestora în libertate poate conduce la reacţia opiniei publice că justiţia şi cei care concură la realizarea ei nu acţionează îndeajuns şi cu suficientă fermitate”, motivează judecătorul de la Judecătoria Darabani.

Anchetatorii îi acuză pe cei doi că ar pus la cale întrecerea într-un bar din oraş luându-se la cearta care maşină este mai bună, autorismul Audi A6 deţinut de Stănescu sau cel A 5 deţinut de Bujor. Apoi s-au pus la întrecere pe strada principală, ingnorând regulile de circulaţie şi faptul că fiind sâmbăta înaintea sărbătorilor pascale este aglomerat. Au depăşit câteva maşini apoi Bujor a depăşit căruţa, iar Stănescu a încercat să îl depăşească pe el.

Din faţă venea VW condus de Anda Dănăilă. Când a observat maşina din sensul opus Stănescu a tras dreapta izbindu-se în maşina condusă de Bujor care a ricoşat în căruţă, iar autoturismul Audi A 6 a ajuns să izbească frontal şi VW ce venea din faţă. În urma impactului Anda Dănăilă a suferit răni grave, decedând la spital chiar în noaptea de Înviere. Fratele ei, care se afla în maşină cu ea, a fost rănit grav. Un bărbat din căruţă a fost de asemenea lovit şi transportat la spital.

 

 

2 thoughts on “Dacă ucigașii Andei Dănăilă rămâneau în libertate, exista pericol de tulburare a liniștii publicii, susțin judecătorii

  1. doar de asta i-ati retinut?pt linistea publica?nu pt fapta lor ??sa inteleg ca dupa cele 29 de zile vor fi liberi pt ca oamenii din oras se mai calmeaza intre timp…nu??????????????

  2. Cum poți spune că cei doi au fost reținuți în detenție pentru a nu se ajunge la tulburarea ordinii publice …jucată greșită ei au omorât, vătămat, condus în stare de ebrietate și au desfășurat cursa ilegala pe drumuri publice, de asta sunt în detenție și trebuie sa rămână acolo…e rușinos modul în care își face justiția datoria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *