Societatea Urban Serv ar putea să nu mai colecteze gunoiul de luna viitoare

gunoiSocietatea Urban Serv rămâne luna viitoare fără licență pentru prestarea serviciului de colectare și transport deșeuri, iar Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare amână acordarea unei noi licențe. Simion Drelciuc, directorul societății Urban Serv, spune că este pentru prima dată când se înregistrează o astfel de situație, iar în cazul în care societatea nu va primi licența până pe 2 iunie, nu va mai putea opera.

like facebookANRSC ne amână acordarea unei noi licențe din motive neîntemeiate. Au solicitat de la Consiliul Concurenței o adresă în ceea ce privește durata contractului de salubrizare care ne-a fost aprobat anul trecut de Consiliul Local și care este pe zece ani. Ei spun că durata contractului încheiat de societate cu primăria ar fi trebuit să fie de patru ani, nu de zece. Dacă pe 2 iunie nu vom avea licența, va fi o problemă”, a spus Drelciuc.

Societatea riscă să fie amendată în cazul în care nu va mai presta activitatea de colectare și transport deșeuri, însă o sancțiune poate să ia și dacă prestează activitatea în ilegalitate.

Vom face toate demersurile necesare pentru ca activitatea de colectare a deșeurilor să meargă în continuare, chiar cu riscul de a primi o amendă. Nu există în legislație o specificație clară. Este prima dată când suntem în aceasta situație”, a menționat Drelciuc.

Licența de prestare a unui serviciu este eliberată pe cinci ani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *