Bebeluș mort de Paște, la câteva ore după naștere. Totul s-a întâmplat în spital

bebelus tripleti 1Un nou caz care ridică mari semne de întrebare asupra actului medical care se desfășoară la Dorohoi a fost înregistrat marți dimineață când o femeie de 27 de ani din Văculești, internată la maternitatea Dorohoi din 27 aprilie, a născut după o noapte de travaliu un făt, care la 30 de minute a fost declarat decedat.

Părinții sunt porniți să-și caute dreptatea și susțin că vor depune plângere la Poliție și la Colegiul Medicilor, pe motiv că sarcina a fost urmărită, au fost efectuate examene și examinări cu ecograful periodic și spun că dacă medicii ar fi fost prezenți , bebelușul ar fi trăit. Apropiații familiei spun că femeia a venit în spital înainte de Paște tocmai pentru a fi monitorizată de medici și pentru a exclude situațiile de urgență.

like facebookLuni femeia a început să se simtă rău și a fost dusă de cu seară în sala de travaliu. Aici apropiații spun că femeia a fost însoțită doar de o moașă. La un moment dat femeia i-a spus moașei că nu mai simte copilul mișcând însă aceasta i-ar fi spus că nu se pune în discuție pierderea sarcinii. Potrivit documentelor medicale, la ora 6.30 femeia a născut în cele din urmă, iar fătul a scos doar un sunet și a primit la naștere scorul 4 APGAR, notă ce spune cu alte cuvinte că starea acestuia nu este tocmai una bună. La jumătate de oră, tot potrivit documentelor înregistrate în spital, a fost declarat decesul fătului, timp în care s-au încercat cel mai probabil manevrele de resuscitare.

Contactat de reporterii Monitorului,  medicul legist al Spitalului Dorohoi, dr. Anca Buliga, a confirmat doar faptul că a înaintat Poliției Dorohoi documentele necesare care se întocmesc în astfel de situații și în care a menționat că decesul fătului s-ar putea datora neacordării unui sprijin medical adecvat. ”Pot spune doar că am acționat așa cum spune legea. Am înaintat Poliției Dorohoi documentația necesară. Mai multe nu pot comenta întrucât nu sunt eu purtător de cuvânt al Spitalului Dorohoi”, a declarat dr. Anca Buliga, medicul legist al Spitalul Dorohoi.

Acest caz vine la doar câteva zile după ce și o femeie din Hudești a pierdut sarcina la maternitatea Botoșani, după 13 ore de travaliu la Dorohoi.

Sursa: Opinia de Dorohoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *